Over Annelies
Mijn naam is Annelies Prinsen-Koerssen,  Systeemtherapeut

Ik ben Annelies Prinsen-Koerssen, ik ben getrouwd en ik heb drie kinderen, één puber en twee jongvolwassenen. Met veel plezier ben ik systeemtherapeut en ik haal veel voldoening uit het werk. Bij Ervarend Wijs spreek ik ouders en kinderen die in hun relatie met elkaar tegen moeilijkheden aanlopen. Soms lukt het ouders niet om af te stemmen op hun kind, soms voelt een kind zich onbegrepen of niet gezien door zijn ouders. Meestal zijn er emoties onder de oppervlakte, die moeilijk te uiten zijn en heb je hulp nodig bij de communicatie daarover. Ook als partners of als ouders zonder relatie is het soms moeilijk om elkaar echt te verstaan in de drukte van het leven. Systeemtherapie kan je helpen om meer in verbinding te raken met elkaar en met je kinderen.

Ik ben open, vriendelijk en rustig in contact. Ik oordeel niet over wie jij bent of hoe jij doet. Jij mag bespreken wat er voor jou speelt. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar jouw levensverhaal. Waar nodig confronteer ik en zal ik spiegels voorhouden, maar altijd vanuit respect en gelijkwaardigheid. Ik sta als therapeut naast je en kan vanaf een afstandje met je meekijken naar wat je bezighoudt. Je mag komen zoals je bent en ik neem de tijd om je echt te leren kennen.

Ik maak gebruik van verschillende middelen en methodieken. Vaak gebruik ik de poppetjes van Een Taal Erbij, om inzicht in een familie te vergroten en de kwaliteit van de relaties te bespreken.

Ik ben systeemtherapeut en NVRG geregistreerd. Ik heb de specialisaties Hechtingsgerichte Familietherapie gedaan (ABFT/AFFT) en ACT in Systeemtherapie.

In mijn vrije tijd ben ik en fervent lezer van allerlei soorten romans en van vakliteratuur. Als ik mezelf de tijd gun, dan wandel ik graag een eind met mijn hond en breng ik tijd door met vriendinnen. Ook houd ik erg van gezelschapsspellen.

“Ik maak gebruik van verschillende middelen en methodieken”