Over Marleen
Mijn naam is Marleen Damink –
Goossen, ervaringswijze moeder
van 2 kinderen.

Ook ik weet dat opvoeden kan voelen als een rit in een achtbaan waarbij je vele verschillende emoties ervaart. Je kunt ontzettend genieten, maar er zijn ook momenten waarbij je met je handen in je haar zit. Dan is het fijn om ervaringen van een ander te horen of om hulp te krijgen van een specialist op dat gebied.

Als er iets niet lekker loopt in de ontwikkeling, uit een kind dat vaak in gedrag. Ik merk dat de omgeving dit gedrag niet altijd goed interpreteert waardoor de focus ligt op het gedrag en niet de oorzaak hiervan. Ik kijk naar het geheel. Wanneer de aandacht van de omgeving alleen op het gedrag van jouw kind ligt, wordt het niet begrepen. Dit kan gevolgen hebben voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en het schoolse presteren.

In de praktijk kijk ik naar de verschillende gebieden van de ontwikkeling van je kind, de kwaliteiten en mogelijkheden van je kind en daar waar je kind handvatten nodig heeft om verder te kunnen groeien. Door het gedrag en de ontwikkeling te analyseren kan ik je kind helpen om door middel van spelen en bewegen verschillende dingen te leren die nodig zijn in zijn ontwikkeling. Hierbij pas ik verschillende inzichten toe uit de vele scholingen en ervaringen die ik heb opgedaan. Belangrijk vind ik het om samen te werken met anderen. Dit daar een kind ook opgroeit in een systeem en in elke situatie ook ander gedrag kan laten zien.

Van nature ben ik leergierig, enthousiast, empathisch, ondernemend, verbindend, sportief. Mijn werk is mijn hobby. Daarnaast houdt ik van tennis, skeeleren, wandelen, koken, lekker eten, de sauna. Ik hou van reizen en dingen doen met mijn man en kinderen.

Elk kind heeft recht op liefde, aandacht en zorg, die het nodig heeft om gelukkig te zijn. Ik geloof dat elk kind in zijn kracht kan komen te staan en zo kan groeien en bloeien!

Marleen in de Media

Marleen Damink in Hallo Berghuizen

Lees het artikel hier. 

Radio Interview

Scholing

(Kinder-) Slaapoefentherapeut

Francis Lanen
2017

Therapeut Sensorische Informatieverwerking

Anders kijken naar kinderen te Leiden
2015

Els Rengenhart te Groningen
2006-2007

Rots en water trainer basis en Autisme

Gaduku instituut
2014

Naast de genoemde opleidingen en scholing heb ik sinds 2005 veel cursussen gevolgd bij gerenommeerde opleiders.

Het gaat hier onder andere om Kwaliteitszorg, Kinder EHBO, Nederlands met gebaren, Awareness trough the body, Denk Gespreks Methodiek, Basiseducatie, Kwaliteit en wetenschap en het sociaal competentiemodel. Daarnaast volg ik meerdere keren per jaar supervisie en intervisie. Verder voldoe ik aan de eisen voor het keurmerk van Kiwa niveau 5, ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (Registratienummer: 99907476594K) en ben ik lid van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (Lidnummer:109848).

Wil je een compleet overzicht? Stuur me dan een bericht en ik stuur je graag mijn meest recente lijst van opleidingen en werkervaring toe.

Ervaring

PsychoMotorisch KinderTherapeut (PMKT), Kinderoefentherapeut,(Kinder-) Slaapoefentherapeut,  Therapeut Sensorische Informatieverwerking, Master Speltherapeut.

Ervarend Wijs, De Regenboog
2018 – heden

Kinderoefentherapeut, Therapeut Sensorische Informatieverwerking, Psychomotorische Kinderoefentherapeut 

Kentalis, locatie De Cirkelboog
(Behandelcentrum voor kinderen met spraak-taalproblematiek)
2014 -2020

Waarnemend kinderoefentherapeut

Kinderoefentherapie Hengelo,
locatie De Bouwsteen (Combinatie cluster 3 en 4 school) te Hengelo
en locatie Het Reliëf (cluster 4 school) te Enschede
2016 – 2017

Waarnemend kinderoefentherapeut

Praktijk Kinderoefentherapie te Vriezenveen
2013

Pedagogisch medewerker

Stichting Kinderopvang Enschede
2003 – 2006

Pedagogisch medewerker

IBOX, SKON te Utrecht
2003

Vragen?

Neem gerust contact met mij op