Over Richard
Mijn naam is Richard Seijsener, ervarendwijze hulpverlener en psychomotorisch kindertherapeut  

Van nature ben ik iemand die heel graag beweegt en speelt, creatief en nieuwsgierig is. In mijn werk met kinderen heb ik ontdekt dat ieder kind deze behoeften op hun eigen manier ook heeft. Door deze behoeften samen te onderzoeken en te beleven ontstaat er plezier, een therapeutische band en innerlijke motivatie vanuit het kind zelf. Dit is de basis waar vanuit het kind zichzelf gaat (her-) ontdekken, zelfvertrouwen opdoet en een positief zelfbeeld gaat ontwikkelen. Stap voor stap leert het kind de nodige vaardigheden en gaat deze samen met de omgeving leren toepassen zodat de gewenste ontwikkeling weer op gang komt.

Sinds 2021 woon en werk ik samen met mijn vrouw met veel plezier in Twente. Daarvoor heb ik 23 jaar gewerkt in regio Rotterdam, Utrecht en Den Haag, met kinderen en jongeren tussen 4 en 21 jaar. Ik werkte in gezinnen, op scholen (speciaal onderwijs, cluster 4 onderwijs, praktijkonderwijs, onderwijs opvang voorzieningen), op straat en in diverse zorginstellingen, waaronder o.a. een gesloten behandelgroep voor kinderen tot 12 jaar en een zorg- en leerboerderij voor orthopedagogiek.

Voor Hogescholen heb ik trainingen gegeven t.b.v. maatwerktrajecten aan medewerkers binnen Zorg & Welzijn en Onderwijsinstellingen.

Ik heb diverse opleidingen gevolgd en met succes afgerond, waaronder de HBO tot Sociaal Pedagogische Hulpverlener en post HBO tot Psychomotorisch Kindertherapeut. Verder ben ik onder andere Psychomotorisch Gezinstherapeut, Affectregulerende Vaktherapeut, trainer Sherborne Samenspel, Rots en Water trainer, Kinderyoga docent en Kinder focus coach.

Ik maak graag kennis met jullie om samen te onderzoeken wat ik voor jullie kan betekenen.

Ik voldoe ik aan de eisen voor het keurmerk van Kiwa niveau 5 en ben aangesloten bij het registerplein SKJ 110025520.Ik maak graag kennis met jullie om samen te onderzoeken wat ik voor jullie kan betekenen.

“Ik geloof in de eigenheid en kracht van ieder kind en zijn of haar omgeving.

Door deze samen te (her-) ontdekken, te volgen en te versterken kunnen zij zichzelf verder ontwikkelen, groeien en bloeien”

Wat anderen over Richard zeggen

Een bericht uit Den Haag geschreven in de maand juli 2021

Beste Richard,

Wat heeft onze dochter de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Van een angstig, verlegen en piekerend meisje is ze gegroeid tot een vrolijk, trots en bijdehand meisje. Jij hebt daar een hele grote rol in gespeeld! Al snel zag jij wat ze in zich had en hebt je haar op haar eigen tempo weten uit te dagen. Ze keek altijd heel erg uit naar de sessies met jou. We zijn je erg dankbaar en gunnen nog veel meer kinderen jou als therapeut.

Vragen?

Neem gerust contact met mij op